martes, 19 de diciembre de 2017

¡Feliz Navidad!

¡¡FELIZ NAVIDAD!! 

Felices fiestas a todos, espero que paséis un buen rato con vuestras familias y recibáis muchos regalos. También os deseo un 2018 lleno de alegría, salud, riqueza... Para mí, esta es la mejor época del año porque es el momento en que la mayoría de las personas se reúnen con sus familias que puede ser que sólo las ven una vez al año. Es una época en que los adultos hablan sobre cómo les ha ido el año, los niños esperan con ansias sus regalos, los jóvenes salen de fiesta con una emoción diferente a lo normal... Y si aún sois solteros/as, os deseo que en este 2018 podáis encontraros con algunas sorpresillas en el amor; también si ya tenéis pareja, os deseo que sigáis siendo tan dulces como siempre. Finalmente quería desear a los estudiantes que obtengan la recompensa por sus esfuerzos en los estudios y a los mayores en sus trabajos.




lunes, 18 de diciembre de 2017

Lliurament de premis d'excel·lència acadèmica a l'alumnat seleccionat de Mallorca

El dia 14 de desembre es varen lliurar uns premis d'excel·lència acadèmica corresponents al curs 2016-2017 a l'alumnat seleccionat de Mallorca. El premi es va lliurar al Palau de Congressos de Palma, on hi varen assistir 359 alumnes. Hi havia premis d'excel·lència acadèmica primària, secundària i d'esforç per als discapacitats. Es premien als alumnes que hagin finalitzat el sisè curs, mereixedors d'un reconeixement especial pel seu esforç personal i als alumnes que hagin finalitzat el quart curs d'educació secundària obligatòria amb una nota mitjana o igual a 9.
Del nostre institut han rebut el premi quatre alumnes de 1r Batxillerat B: Lucía Alfaro, Nerea Alfaro, Cristina Martínez i Vicky Tomás, les quals varen rebre un diploma i un pen-drive de 32 GB.





Font d'informació: 

 

viernes, 24 de noviembre de 2017

24 de novembre a l’IES Son Ferrer

Avui, 24 de novembre. a tots els instituts secundàries s'ha fet un acte commemoratiu cap a les dones mortes per violència de gènere. Al nostre institut, l'IES Son Ferrer, hem col·locat al mig del pati 44 cadires en forma de cercle en referència a les 44 víctimes amb el seu nom, l'edat i la data que varen morir darrere cada cadira. Tots els alumnes em vàrem sentar al voltant d'aquestes cadires deixant un camí perquè passin els alumnes de convivència. D'un en un anaven sortint els alumnes de convivència amb una vela a la mà i quan arribaven a on estaven les cadires, llençaven cartolines en forma de llàgrima i es sentaven a cada una de les cadires. Vàrem haver d'agregar una cadira més al mig perquè justament va morir una altra dona aquest matí i estava embarassada. Quan a totes les cadires hi havia una persona, es varen levantar, varen posar la vela a la cadira i varen tornar.

25 de noviembre: Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

El 25 de novembre és un dia molt important perquè és el Dia Internacional de la No Violència Contra la Dona. Aquest dia es fan una sèrie d'activitats en honor a totes les dones que han mort per violència de gènere i per conscienciar tant a nins com a adults de la gravetat d'aquest problema. Es fan activitats en diferents àmbits:

A nivell nacional:
S'han fet un munt de campanyes per cridar l'atenció de les persones i fer saber l'existència d'aquest problema. Alguns exemples són els següents: 






Es fan exposicions al Centro Cultural Hortaleza en Madrid per fer pensar a les persones i no donar aquests fets com fets obvis i no victimitzar a les dones, sinó de empatitzar amb elles. A Barcelona també es fan una sèrie d'activitats al llarg del mes de novembre com el XII Fórum contra la violencia de género. La Universitat d'Alacant convoca la sexta edició del concurs "Tuits contra la violencia de género", que consistirà en enviar tuits de missatges, lemes o expressions relacionades amb la violència de gènere amb un màxim de 140 caràcteres.
Aquests són alguns dels centenars d'activitats que es fan al nostre país.

A nivell autonòmic:
L'Institut Balear de la Dona llença la campanya "Aturem les violències masclistes” per mostrar suport a les víctimes i rebuig als agressors, així com canviar els actes que tolerin aquest tipus de violència.


 S'ha triat un dia per mostrar i actuar el nostre rebuig i són els dimarts en què les persones es posaran una xapa amb la imatge de la campanya. Així com volen veure la campanya a les xarxes socials, demanen que les institucions públiques i particularment, canvien els seus perfils a la de la campanya.

A nivell local:
Es fan tallers contra la violència masclista el 23 de novembre a l'Es Generador. El 24 de novembre es fa un acte de rebuig, desig i record a les dones mortes als instituts secundàries. Finalment, el 25 de novembre es fa una caminata pel Passeig de la Mar que simbolitza el camí cap a una societat lliure de violències masclistes.

Imagen Caminata por el Passeig de la Mar

Font d'informació:


lunes, 20 de noviembre de 2017

Declaración machista de un diputado polaco en el Parlamento Europeo

En un debate que se hizo el lunes 13 por la noche entre los eurodiputados, Janusz Korwin-Mikke, un eurodiputado polaco, dijo algo que provocó la desaprobación de la gran mayoría de los presentes. Lo que dijo fue: "La culpa del problema demográfico es de que las mujeres trabajen fuera de casa y no tengan más hijos. Hay que decirlo porque todas se empeñan en trabajar fuera de casa". Lo que es sorpredente es que en un debate que se hizo en marzo ya fue multado por decir que las mujeres cobraban menos que los hombres porque eran menos capaces que estos y lo dijo exactamente con las siguientes palabras: “Más débiles, más pequeñas, menos inteligentes… Por supuesto que las mujeres tienen que ganar menos dinero que los hombres". Iratxe García, una eurodiputada española, ha salido las dos veces para refutarle y reclamar una investigación por declaraciones machistas contra el polaco. La diputada le reclamó diciendo que las mujeres eran libres de decidir lo que quieren hacer y de si tener hijos o no, y también que los que deberían quedarse en casa son los misóginos que no respetan a las mujeres. La contestación de Janusz de que la diputada ha atentado contra la libertad de expresión fue replicada por Corina Cretu, la comisaria de Política Regional, que dijo: "No somos débiles y no somos estúpidas. Estamos en pie de igualdad con todos ustedes".
En mi opinión, lo que ha dicho el diputado polaco es una falta de respeto muy grande hacia las mujeres porque las mujeres al ser personas tendrían que tener las mismas oportunidades que los hombres. Eso de que las mujeres sean menos inteligentes es totalmente mentira, porque al igual que hay hombres listos también hay mujeres listas. Del mismo modo allí donde un hombre llegue, una mujer puede llegar perfectamente. Otra cosa es que la sociedad no lo permita, como es el caso de ser una presidenta. ¿Por qué Hillary Clinton perdió contra Donald Trump? La respuesta es muy fácil. Porque la sociedad de hoy en día sigue siendo muy machista y hay gente que han votado a Trump sólo porque la otra persona es una chica ignorando todas las estupideces que decía el hombre. También lo podemos ver cuando aún sigue habiendo gente que apoya la opinión de Janusz. En fin, puede que las mujeres tenga más derechos que en los tiempos pasados, pero la sociedad sigue siendo muy machista y puede que esté más enferma que antes.


Font d'informació:
-http://www.elmundo.es/internacional/2017/11/14/5a0b1cda46163f3b218b459b.html -http://www.lavanguardia.com/internacional/20171114/432885490618/eurodiputado-culpa-mujeres-baja-natalidad-trabajan.html

viernes, 17 de noviembre de 2017

Hedy Lamarr

Hedy Lamarr va néixer el 9 de novembre de 1914 a Viena i va morir el 19 de gener de 2000 a Altamonte Springs. Fou una actriu, productora i inventora estatunidenca. Juntament amb Louise Brooks, Lana Turner, Rita Hayworth, Marilyn Monroe i més actrius, simbolitza l'encís de Hollywood. Va col·laborar amb directors molt importants com King Vidor, Josef von Sternberg o Clarence Brown. D'altra banda, va ser mestra de personatges influents del segle XIX com Charles Chaplin, Billy Wilder, Frank Borzage, etc. Va interpretar molts clàssics passant per diferents gèneres, del western a l'espionatge, del melodrama a la comèdia. Alguns dels clàssics que va interpretar són: The Strange Woman, Dishonored Lady, Lady of the Tropics, etc.
Hedy va tenir una vida privada molt moguda, tan sols dir que va tenir sis matrimonis. El primer i més famós de tot va ser amb Fritz Mandl (1933-1937), un dels quatre principals venedors d'armes del món. Els següents varen ser amb el guionista i productor Gene Markey (1939-1940), l'actor John Loder (1943-1947, l'actor Teddy Stauffer (1951-1952), l'industrial W. Howard Lee (1953-1960) i l'advocat Lewis J. Boies (1963-1965).
També va conéixer personatges importants com John Kennedy, Howard Hughes, Errol Flynn i Marlon Brando entre d'altres.

Resultat d'imatges de hedy lamarr  Resultat d'imatges de hedy lamarr
  
Descobriment 
Un dels fets més increïbles d'aquest dona era que apart d'actriu, també era una enginyera. Juntament amb George Antheil, varen inventar un sistema d'espectre eixamplat per salt de freqüència. Aquest sistema permetia al torpede saltar entre 88 freqüències diferents, fent impossible al enemic detectar l'atac submarí. Això va interessar als militars, però en aquells temps no eren capaços d'instal·lar-lo a les torpedes i ni Hedy ni George varen insistir. Però si no eren capaços als anys 40, el 1957, enginyers de la empresa estatunidenc Silvania Electronics Systems Division varen desenvolupar aquest sistema tres anys després de que es caduqués el patent. La primera aplicació va ser durant la crisi dels míssils de Cuba en 1962. Avui en dia s'utilitza per al posicionament de satèl·lits (GPS...), les comunicacions de les naus espacials amb la Terra, o a la tecnologia Wi-Fi.




martes, 7 de noviembre de 2017

Dia Mundial de la Radiografia

Com és el Dia Mundial de la Radiografia parlaré un poquet sobre el que és, com s'ha descobrit i faré una menció especial a una persona molt important en aquest camp.

La radiografia és una imatge obtinguda a través de raigs X que permet obtenir una imatge de l'interior de l'organisme mitjançant un equip de radiologia. El que es fa és emetre raigs X a la part del cos que volem observar el seu interior i aquests poden travessar teixits toves (òrgans, músculs...), però no ossos que absorbeixen la radiació. De manera que en una radiografia es representa el ossos en blanc, els diferents òrgans en diferents tons de gris i, per últim, el buit en negre. 
En principi aquest procés és molt segur perquè la dosis de radiació que rep el nostre cos és molt petit i a més, es pren les totes mesures de seguretat possibles. Abans de fer-se una radiografia s'ha de complir uns requisits com llevar-se tots el objectes de metall del cos com joies o cinturons perquè poden interferir a l'hora de la radiografia. També si una dona està embarassada no pot fer-lo perquè l'embrió humà no té la capacitat de rebre radiacions encara que sigui molt poca, per això, en aquest cas només utilitzen tècniques radioactius en casos excepcionals. 

Descobriment
Els raigs X corresponen a una radiació menys energètica que els raigs gamma i més que els raigs ultraviolats. El seu descobridor fou un físic alemany anomenat Wilhelm Conrad Röntgen en 1895.
La radiologia és una especialitat mèdica que consisteix en el diagnòstic de la salut i malalties a través de l'ús de tecnologies de producció i anàlisi de la imatge. L'impulsor d'aquesta especialitat fou el doctor César Comas Llabería l'any 1896 en la Facultat de Medicina (UB).

Marie Curie 
Marie Curie (Varsòvia, Polònia, 7 de novembre de 1867 - Sallanches, França, 4 de juliol de 1934), va ser una química i física polonesa i va ser la primera en utilitzar el terme de radioactivitat. Va rebre el Premi Nobel de Física el 1903 juntament amb el seu marit Pierre Curie i un company, Henri Becquerel, pels seus descobriments en el camp de la radioactivitat. Més tard, va rebre el Premi Nobel de Química per l'aïllament del radi pur.
Ella i el seu marit varen estudiar la uraninita, que contenia traces d'algun element més radioactiu que l'urani. D'aquest material, varen aïllar dos elements: el poloni i el radi.
Va morir a causa d'una leucèmia, segurament per l'exposició massiva a la radiació durant el seu treball. El 21 d'abril de 1995, les seves restes foren traslladades del panteó familiar al panteó de París juntament amb les del seu marit.


Font d'informació:
https://definicion.de/radiografia/ 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie#Estudi_de_la_radioactivitat 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Radiografia 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Radiaci%C3%B3_X 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Radiologia